Boruc želi Begovića poslati na klupu
Foto: Twitter

Borba za mjesto prvog golmana

Boruc želi Begovića poslati na klupu

M. Šljivak

Poljski golman Artur Boruc (37) ne želi odustati od mjesta prvog golmana Bournemoutha.

Iskusni čuvar mreže je ove sezone preselio na klupu dolaskom golmana reprezentacije BiH Asmira Begovića iz Chelseaja, ali u ostatku sezone Poljak ima namjeru da se vrati među stative i da vrati mjesto prvog golmana.

To je potvrdio i menadžer Bournemoutha Eddie Howe kojeg međutim raduje žestoka konkurencija na golu.

"Artur je fantastičan. Nikad ga nisam vidio u boljoj formi i na njega možemo uvijek računati. Znam da želi da vrati mjesto, bori se i još uvijek je golman vrhunskog kvaliteta. Njegov rad tjera Asmira da radi još jače", rekao je Howe.

Usprkos velikoj konkurenciji odnos Begovića i Boruca je izvrstan.

"Imaju odličan odnos. Obojica rade zaista odlično, sjajni su momci i nema nikakvih problema", dodao je menadžer Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj tim je skromno otvorio novu sezonu. Nakon 11 utakmica osvojili su samo 10 bodova i trenutno su na 17. mjestu Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi