Bugari izvukli bod protiv Izraela

Rezultat koji Zmajevima ide na ruku

Bugari izvukli bod protiv Izraela

E. Čaušević

Juniorska selekcija Izraela večeras je remizirala protiv Bugarske u prvom kolu elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U okviru ove grupe danas su juniori naše reprezentacije priredili veliko iznenađenje pobjedom nad Francuskom sa 2:0. Izrael je večeras bio favorit u ovoj utakmici, te je imao vodstvo do samog finiša, ali su Bugari uspjeli da iznenade i osvoje jedan bod. 

U prvom poluvremenu Izrael je imao nekoliko dobrih prilika da dođe do prednosti, no Bugarska je uspjela da se odbrani. Ipak, nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Izrael je uspio da dođe do prednosti kada je mrežu Bugarske za 1:0 zatresao Abu Fani. U 84. minuti Bugarska je dobila penal, ali je Yordanov promašio.

Međutim, samo dvije minute kasnije Genchev je uspio da pogodi za 1:1 što se ispostavilo kao konačan rezultat ove utakmice.

Naredni meč Izrael igra u petak od 16:30 sati protiv naše reprezentacije, dok će od 19 sati snage odmjeriti Francuska i Bugarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi