Burnley izašao na kraj sa Chelseajem

Remi Burnleyja i Chelseaja

Burnley izašao na kraj sa Chelseajem

Fudbaleri Burnleyja i Chelseaja podijelili su bodove u današnjem meču 25. kola engleskog Premiershipa odigravši 1:1.

Iako Chelsea važi za ekipu kojoj je veoma teško oduzeti bodove ove sezone, Burnley je ipak uspio da izađe na kraj s njima pa je samo potvrdio koliko su dobri na domaćem terenu ove sezone. 

Ipak, na samom početku meča izgledalo je kao da će ovo biti još jedna u nizu laganih pobjeda ekipe koju predvodi Antonio Conte jer je Pedro postigao gol već u 7. minuti i Chelsea je poveo. 

Ipak, već u 24. minuti Burnley je izjednačio jer je Brady postigao jedan od najljepših golova kola iz slobodnog udarca. Do kraja prvog poluvremena Burnley je mogao do potpunog preokreta, ali Courtois je sjajno odbranio udarac Matthewa Lowtona. 

Nastavak meča donio je još nekoliko prilika na obje strane. Prvo je Gray pokušao, ali Courtois je ponovo odbranio, a s druge strane je pokušao Diego Costa, ali njegov šut je bio blokiran. Do kraja meča priliku je imao i defanzivac gostiju Cesar Azpilicueta, ali njegov udarac je otišao preko gola.

Chelsea nakon ovog remija ima 60 bodova, odnosno deset više od drugoplasiranog Tottenhama i trećeplasiranog Arsenala. Ekipa Burnleyja je sada skočila na 12. mjesto sa duplo manje bodova od Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi