Carlosu Tevezu je bolje da se ne vraća u Kinu

Tjeraju Argentinca

Carlosu Tevezu je bolje da se ne vraća u Kinu

E. Škorić

Argentinski napadač Carlos Tevez nije više omiljen kod navijača Shanghai Shenhue.

Bogatstvo su Kinezi dali Tevezu, ali bivši napadač brojnih evropskih velikana u posljednje vrijeme najavljuje odlazak iz daleke zemlje, što je naljutilo navijače Shanghaija. Baš kao i njegove slabe igre.

Tevez zarađuje oko 700.000 eura u Shanghaiju, ali je u 11 mečeva postigao samo dva gola i definitivno ne opravdava uloženi novac. Najplaćeniji je igrač na svijetu, pa je sramota da ima takvu statistiku.

Navijači kineskog kluba mu poručuju da se više ne vraća i da je najgori stranac koji je ikad zaigrao u njihovom klubu. 

Tridesettrogodišnji Tevez je prije Shanghaija nastupao za Bocu, a prethodno nosio dresove Juventusa, Cityja, Uniteda, West Hama i Corinthiansa. Osvojio je brojne trofeje, a među onima koje vrijedi spomenuti su Scudetto, tri naslova u Premier ligi, Kup Italije, FA Kup, Ligu prvaka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi