Četiri gola Suareza, tri penala i pobjeda Barce

Katalonci ubjedljivi protiv Sporting Gijona

Četiri gola Suareza, tri penala i pobjeda Barce

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone slavili su večeras na Camp Nouu protiv Sporting Gijona (6:0) u okviru 35. kola španske Primere.

Nakon što su ranije danas pobjede upisali Real Madrid i Atletico Madrid, Barceloni je bio potreban trijumf kako bi se ponovo zasjela za vrh Primere.

Katalonci su od prve minute krenuli sa napadima, a to se isplatilo u 12. minuti utakmice kada je mrežu gostiju zatresao Lionel Messi. Argentinac je iskoristio istrčavanje golmana gostiju, te je glavom loptu poslao u gol.

U prvom dijelu Barca je imala još nekoliko prilika, ali napadači nisu bili na visini zadatka. U drugom dijelu nekoliko dobrih prilika u uvodu propustio je Neymar, odnosno sjajno je reagovao golman Gijona.

Ipak, Barcelona je u 63. minuti uspjela doći do drugog gola. Sjajnu akciju odigrali su Messi i Iniesta, a nakon asistencije Inieste mrežu Gijona pogodio je Luis Suarez.

Isti igrač pogodio je u 73. minuti za 3:0 kada je bio precizan sa bijele tačke. Ipak, to nije bilo sve, sudija je ponovo pokazao na bijeli tačku tri minute kasnije, a hat-trick postigao je Suarez za 4:0.

No, u samom finišu utakmice sudija je dosudio i treći penal za Barcelonu. Odgovornost je preuzeo Neymar koji je pogodio za 5:0. Ipak, to nije bilo sve od Barce jer je samo par minuta kasnije nevjerovatni Suarez postigao svoj četvrti gol i postavio konačnih 6:0.

Urugvajac je sada prvi strijelac Primere sa 33 gola, tri više od Cristiana Ronalda. Također, Barca je u dosadašnjem dijelu Primere postigal čak 102 gola.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ u 84. minuti dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Barcelona je prva na tabeli Primere sa 82 boda, dok je Sporting na 18. mjestu sa 32 osvojena boda.

Primera, 35. kolo:

Barcelona - Sporting Gijon 6:0

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi