Chelsea lako sa Mariborom, Schalkeu zlata vrijedan trijumf

Grupa G

Chelsea lako sa Mariborom, Schalkeu zlata vrijedan trijumf

Večerašnje utakmice grupe G ponudile su ubjedljivu pobjedu Chelseaja i vrlo zanimljiv susret u Gelsenkirchenu, gdje je domaći tim slavio iz jedanaesterca u posljednjim sekundama.

Chelsea se na Stamford Bridgeu lako obračunao sa prvakom Slovenije, Mariborom, kojeg je kući ispratio sa pet golova u mreži. Sve je počelo u 13. minuti kada je Remy pogodio za 1:0. Francuski napadač je doživio bizarnu povredu jer je osjetio bolove u nozi dok je slavio pogodak, pa ga je zamijenio Drogba. Isti igrač povisio je na 2:0 u 24. minuti sa bijele tačke, a za 3:0 je pogodio Terry u 31. minuti. 

U drugom poluvremenu nastavila se golijada. Viler je u 54. minuti postigao autogol za 4:0. Maribor je imao priliku smanjiti u 64. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za gostujući tim, ali je neprecizan bio Ibraimi. Penal je dosuđen i za domaće u 77. minuti, ali je Hazard bio precizan. Do kraja je Hazard još jednom prošetao odbranom Maribora i postavio konačni rezultat utakmice.

Schalke je na domaćem terenu ugostio Sporting koji je poveo u 16. minuti golom Nanija. Mauricio je isključen u 33. minuti zbog drugog žutog kartona, a samo minut kasnije Obasi je pogodio za izjednačenje i konačni rezultat prvog poluvremena. 

U nastavku prava drama. Huntelaar je u 51. minuti donio prednost Schalkeu da bi istu povećao Howedes devet minuta kasnije. Silva u 63. minuti sa bijele tačke vraća Sporting u ovu utakmicu. Isti igrač ispostavio se kao heroj Sportinga jer je u 78. minuti pogodio za izjednačenje i tako svoj klub doveo na prag osvajanja jednog boda. Ta tako ne bude pobrinuo se sudac koji je dosudio nepostojeći jedanaesterac za domaće. Choupo-Moting je pogodio za veliko slavlje domaćih, a gosti su ostali protestovati. Međutim, uzaludno.

Liga prvaka, grupa G:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Chelsea - Maribor 6:0
Schalke - Porto 4:3 



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti