Chicago poražen, Vancouver slavio
Foto: orlandocity.com

MLS:

Chicago poražen, Vancouver slavio

S. Bošković

Fudbaleri Columbusa, Vancouvera, Minnesote i Real Salt Lakea ubilježili su pobjede u MLS-u.

Columbus Crew je na domaćem terenu bio bolji od Dallasa rezultatom 2:1. Svi golovi na ovom susretu su viđeni u drugom poluvremenu. Kamara i Mensah su bili strijelci za domaćine, dok je utješni pogodak za goste postigao Zimmerman. 

Identičnim rezultatom Vancouver Whitecapsi su slavili na gostovanju kod Orlando Cityja. Gosti su poveli kad je Redding u devetoj minuti poslao loptu u vlastiti mrežu, a prednost su udvostručili u 53. minuti igre preko Shea. Pola sata prije kraja Larin je pogodio za domaći tim. 

Također, susret između Chicago Firea i Minnesote je završen rezultatom 1:2. Gosti su pitanje pobjednika riješili u prvom dijelu igre kad je Danladi postigao dva gola, dok je u 77. minuti Accam na asistenciju Schweinsteigera smanjio na 2:1. 

Real Salt Lake je na domaćem terenu savladao Colorado Rapids rezultatom 4:1. Plata je domaći tim doveo u vodstvo  u 41' minuti igre, a na otvaranju drugog poluvremena Silva je s bijele tačke riješio pitanje pobjednika. Četiri minute prije kraja Colorado je smanjio na 2:1, a gol je postigao Gatt. Duboko u nadokadi Silva postiže svoj drugi gol na utakmici, a u strijelce se upisao još i Lennon koji je u zadnjim sekundama utakmice pogodio za konačnih 4:1

Obje ekipe su utakmicu završile s po deset igrača. Kod domaćina je pocrvenio Acosta u 57. minuti igre, dok je kod gostiju zbog drugog žutog kartona igru napustio Gordon u 77. minuti. 

MLS:

Columbus Crew - FC Dallas 2:1 (Kamara 50', Mensah 71'/ Zimmerman 78')

Orlando City - Vancouver Whitecaps 1:2 (Larin 62'/ Redding (ag) 9', Shea 53')

Chicago Fire - Minnesota 1:2 (Accam 77' / Danladi 36' 45')

Real Salt Lake - Colorado Rapids 2:0 (Plata 41', Silva 50', 90+', Lennon 90'/ Gatt 64')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi