City ponovo lider, kiša golova u Bournemouthu

Engleska liga, 14. kolo

City ponovo lider, kiša golova u Bournemouthu

Ekipa Manchester Citya slavila je danas na Etihadu protiv Southamptona 3:1 i ponovo se vratila na lidersku poziciju Premiershipa.

Fudbaleri Manuela Pellegrinija poveli su već u 9. minuti kada je na asistenciju Sterlinga pogodio Kevin de Bruyne. Prednost je uduplana u 20. minuti kada Delph pogađa za 2:0. Gosti se u meč vraćaju u 49. minuti kada Irac Shane Long pogađa za 1:2. Ipak, dileme oko pobjednika riješio je Srbin Aleksandar Kolarov u 69. minuti kada postavlja konačnih 3:1. City će se na liderskoj poziciji zadržati barem nekoliko sati, a tamo će i ostati ako meč Leicestera i Manchester Uniteda završi remijem.

Od ostalih mečeva 14. kola koji su igrani danas od 16.00 sati, ekipa Crystal Palacea 'razbila' je kući Newcastle United sa 4:1 i gurnula ih ponovo u opasnu zonu. Nije sve tako loše izledalo za goste kada je Cisse pogodio u 10. minuti za 1:0. Ipak, McArthur već u 14. minuti vraća egal, da bi tri minute kasnije Bolasie pogodio za potpuni preokret. Na 3:1 u 41. minuti povećava Zaha, a Bolasie u 47. minuti postiže četvrti gol za domaće. Konačnih 5:1 u sudijskoj nadoknadi svojim drugim golom postavlja McArthur.

Ekipa Watforda produžila je agoniju Aston Ville i pobjedom u gostima 3:2 ih ostavila na dnu tabele. Ighalo je pogodio za goste u 17. minuti, da bi Richards izjednačio pred odlazak na odmor za 1:1. Ipak, u drugom poluvremenu prvo Hutton autogolom u 69. minuti, a onda i Deeney u 85. donose tri boda Watfordu. Drugi gol za Villu, koji je veoma kasno došao, postigao je Ayew u 89. minuti.

Bournemouth i Everton su odigrali meč dana, a konačan rezultat glasio je 3:3. Poveo je Everton u 25. minuti golom Moria, a prednost je uduplao Lukaku u 36. minuti. Ipak, domaći se vraćaju u 79. minuti kada Smith pogađa za 2:1, da bi u 87. Stanislas pogdio za 2:2. Kada se mislilo da če meč i završiti tim rezultatom, u 5. minuti sudijske nadoknade pogodio je Barkley za 2:3, da bi u 8. minuti nadoknade Stanislas osigurao bod domaćima.

Sunderland je današnjom pobjedom protiv Stokea na domaćem terenu uspio da izađe iz opasne zone. Domaći su do trimufa došli u posljednjim minutama meča. Prvo je van Aanholt u 82. minuti pogodio za 1:0, a pobjedu je ovjerio Watmore u 84. kada je pogodio za konačnih 2:0. Treba reći i to da je posao Sunderlandu olakšao i Shawcross koji je drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio u 47. minuti.



 

Potražite više informacija na temu Premier league:



 



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.