Costa ispunio cilj, pa poslao poruku Conteu

Odlazi u Atletico Madrid

Costa ispunio cilj, pa poslao poruku Conteu

M. Šljivak

Diego Costa uskoro će i zvanično postati novi igrač madridskog Atletica

Reprezentativac Španije nakon više od tri godine napušta Chelsea i vraća se u Atletico za kojeg ne može igrati sve do januara zbog činjenice da do početka 2018. godine madridski tim ne može registrovati igrače.

Costu je na kraju prošle sezone otpisao menadžer Plavaca Antonio Conte. On mu je SMS porukom poručio kako ne računa na njegove usluge, što je u veoma razljutilo 28-godišnjeg napadača.

Nakon toga je Costa otišao u Brazil i usprkos pozivima rukovodstva kluba da se vrati u London kako bi trenirao s rezervama, on je to izričito odbio, te je zatražio transfer u Atletico.

Na kraju se to i desilo, Costa će postati novi član tima iz Madrida, koji će za njegove usluge izdvojiti 65 miliona eura.

Ovaj rođeni Brazilac je Conteu poslao poruku u kojoj kaže da nije ljut nakon svega što se dešavalo.

"Nema se više šta riješiti. Nisam ljut ni na koga i nemam loše mišljenje o bilo kome. Sve je u najboljem redu", rekao je Costa, te je dodao:

"Svi znaju koliko volim navijače Chelseaja. Oni će mi zauvijek ostati u srcu", dodao je on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Diego Costa je za tim sa Stamofrd Bridgea odigrao ukupno 120 utakmica i postigao je 59 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi