"Da mi je druga glava na ramenima bio bih poput Messija"
Foto: EPA

Legendarni Antonio Cassano otvorio dušu

"Da mi je druga glava na ramenima bio bih poput Messija"

Legendarni, a ponekad i kontroverzni italijanski napadač Antonio Cassano je u svom posljednjem intervjuu za Rai Sport otvorio duši i, čini se, priznao da se kaje zbog nekih životnih odluka u prošlosti.

Iskusni napadač, formalno, nije u penziji, iako nije odigrao takmičarski meč već godinu dana. Posljednji angažman je imao u Veroni, ali je napustio ovu ekipu tokom predsezonskih priprema. 

Kako se njegova karijera, čini se, bliži i zvaničnom završetku, Cassano ističe da je sve moglo biti puno bolje, da je bilo više sreće, ali i pameti.

"Ja sam problematičan momak. Nikada se na zna u kakvom ću se raspoloženju probuditi...Mogao sam igrati 'na drugoj planeti', ali imao sam taj problem, jednostavno nisam volio trenirati i uvijek sam jeo ono što sam želio...Upropastio sam se", priznao je za Rai Sport 35-godišnji Cassano, pa nastavio:

"Igrao sam u najboljim svjetskim klubovima poput Real Madrida, Intera i Milana. Da sam imao neku drugu glavu na ramenima, mogao sam igrati na Marsu. Bio bih poput Lionela Messija i Neymara.

Cassano je iskoristio ovu priliku i da istakne da nije pretjerano impresioniran novom generacijom italijanskih fudbalskih talenata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Francesco Totti i ja smo igrali fudbal na ulici. Trčali smo između parkiranih automobila kako bismo došli do lopte. Danas je sve to previše organizovano i isplanirano. Svi imaju svoje iPade i video igre. Fudbal ne smije biti hobi za one koji se njime bave, on mora biti strast", poručio je Cassano, pa na kraju dodao:

"Primjećujem veliki pad u Italiji, jer je sada sve organiziacija, a nema talenta. Utakmice Serije A su mi dosadne, više volim gledati momke koji igraju u parku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi