David Villa: Sretan sam što se Valencia vratila gdje pripada
Foto: EPA

Bivša zvijezda Šišmiša

David Villa: Sretan sam što se Valencia vratila gdje pripada

Iskusni španski napadač David Villa je od 2005. do 2010. godine bio velika zvijezda Valencije, kluba koji je nakon njegovog odlaska dugo vremena bio u krizi.

Popularni Šišmiši ove sezone igraju sjajno i trenutno su na drugom mjestu u La Ligi sa 30 bodova, četiri manje od Barcelone. Valencia ima osam pobjeda u nizu, a zbog toga je posebno sretan David Villa.

"Pošto sam navijač Valencije, izuzetno mi je drago što je sada situacija takva kakva jeste. Valencia je veliki klub koji uvijek treba biti u vrhu španskog fudbala, a mislim da su i navijači ovo zaslužili. Valencia se vratila tamo gdje pripada, a posebno mi je drago zbog trenera Marcelina koji ima velike zasluge za to", izjavio je David Villa.

David Villa je za Valenciju odigrao 219 utakmica i postigao je 127 golova, a trenutno je član New York Cityja. Iskusni 35-godišnjak je nedavno ponovo dobio poziv u špansku reprezentaciju, što su mnogi smatrali velikim iznenađenjem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valenciju u narednom kolu La Lige očekuje najzahtjevniji zadatak u sezoni, ali i pravi ispit. Na Mestalli će gostovati Barcelona, a sve ukazuje na veliki spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi