Dembele: Messi nije sa ovoga svijeta

Nova zvijezda Barcelone

Dembele: Messi nije sa ovoga svijeta

Francuski vezni fudbaler Ousmana Dembele postao je prije nekoliko dana novi fudbaler Barcelone.

Katalonska ekipa je Dortmundu za njegove usluge platila čak 105 miliona eura i dobili su bitku protiv mnogih evropskih velikana koji su također željeli ovog supertalentovanog igrača. 

Osim toga, glavni razlog njegovog dolaska bila je činjenica da se morao na neki način nadomjesiti odlazak Neymara u PSG za 222 miliona eura. Dembele je nakon dolaska u Barcu izjavio da je veoma sretan te je posebno pohvalio Lea Messija i Andresa Iniestu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se veoma dobro dvije Barcelonine utakmice. Prva je ona protiv Chelseaja kada je Iniesta postigao gol za finale Lige prvaka. Sada kad vidim Andresa sjetim se tog gola. Jedva čekam da mu kažem. A druga je utakmica Lige prvaka protiv Arsenala. Barca nije igrala dobro u prvom meču, ali u drugom su odigrali sjajno uz četiri gola Messija. Tada sam shvatio da Messi nije sa ovog svijeta. Imam kući poster Inieste. On meni izgleda kao poseban igrač, kao genije. Gledao sam utakmice Barce i pokušao sam imitirati Messija i Iniestu, ali to je veoma teško", rekao je Dembele. 

On bi debi trebao imati nakon reprezentativne pauze. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi