Deschamps o Zidaneu: Fantastično, ovo nikome nije uspjelo
Foto: EPA

Trener Francuske o svom sunarodnjaku

Deschamps o Zidaneu: Fantastično, ovo nikome nije uspjelo

Trener reprezentacije Francuske Didier Deschamps nije štedio komplimente na račun svog nekadašnjeg reprezentativnog kolege Zinedinea Zidanea koji je u subotu došao do novog trofeja Lige prvaka sa svojim Real Madridom.

"To je fantastično. Nikome to nije uspjelo", osvrnuo se Deschamps na Realovu odbranu trofeja Lige prvaka, te nastavio:

"On je dva puta postao prvak Evrope u godinu i pol na mjestu trenera. Veoma sam sretan zbog njega. Sezona u kojoj je bio najbolji u Evropi i prvak Španije. Teško je uraditi više od toga."

"Kada je došlo njegovo vrijeme, kada se našao u poziciji pokazao je sve što je znao i kao igrač. On odiše smirenošću. On odlično poznaje svoje igrače, a oni su mu se odužili na terenu", dodao je Deschamps.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, danas uspješni treneri, Deschamps i Zidane, su 1998. godine kao saigrači u dresu reprezentacije Francuske došli do naslova Svjetskih prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi