Deset golova u Sevilli!

Nevjerovatan meč

Deset golova u Sevilli!

Sevilla i Espanyol su večeras odigrali nevjerovatnu utakmicu na Ramon Sanchez Pizjuanu. Publika na stadionu je mogla uživati u prelijepom fudbalu, vidjeti čak deset pogodaka i na kraju proslaviti pobjedu domaćeg tima (6:4).

Poveo je Espanyol preko Piattija u 8. minuti, da bi potom Sevilla preko Sarabije i Vietta u 15. i 22. stigla do preokreta. Samo četiri minute kasnije, Perez je pogodio za 2:2, da bi potom Sanchez u 44. minuti donio Espanyolu novo vodstvo. Dvije minute kasnije, Vietto je postigao novi gol za poravnanje rezultata na 3:3.

Igrao se 54. minut kada je Vazquez donio Sevilli novo vodstvo, koje je u 66. minuti povisio Ben Yedder (5:3). Kiyotake je osam minuta kasnije pogodio za 6:3, a onda su gosti u 79. minuti smanjili na 6:4.

Do kraja ove nevjerovatne utakmice bilo je još prilika, ali ne i pogodaka. Ostalo je 6:4 za Sevillu, a pohvale definitivno idu i jednoj i drugoj ekipi koje su na otvaranju sezone ljubiteljima fudbala priredile pravi spektakl.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno, sve pogotke za Sevillu postigli su igrači koji su ovog ljeta pojačali redove aktuelnog osvajača Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi