Dilema nema, Bayern je najbolji

Borussia razbijena u Minhenu

Dilema nema, Bayern je najbolji

E. Škorić

U velikom njemačkom derbiju nije bilo dilema - Bayern je trenutno najbolja bundesligaška momčad.

Bavarci su bili superiorni protiv Borussije Dortmund, slavili su sa visokih 5:1 i bez dileme su najbolja ekipa u Njemačkoj, a i u Evropi ove sezone.

Nevolje po goste iz Dortmunda počele su u 26. minuti, kada je Thomas Muller pogodio za 1:0. Samo devet minuta kasnije penal za Bavarce, Muller je opet strijelac.

Brzo nakon toga je Aubameyang smanjio na 2:1 i s tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je na terenu bila samo jedna ekipa.

Lewandowski je postigao dva nova gola, jedan je postigao i Goetze i Borussia je bila potpuno razbijena.

Bayern je na vrhu sa 24 boda i ima maksimalan učinak od osam pobjeda iz osam kola, te gol-razliku 28:4. Lewandowski je ubjedljivo najbolji strijelac lige sa 12 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nešto ranije Koeln je razbio Schalke u Gelsenkirchenu s 3:0, a za tim Schalkea nije igrao naš Sead Kolašinac. Bayer je u Leverkusenu odigrao 1:1 s Augsburgom. 

Bundesliga, 8. kolo:
Schalke - Koeln 0:3 (Modeste 45, Gerhardt 79, Zoller 84)
Bayern - Borussia 5:1 (Muller 26, 35 - penal, Lewandowski 46, 58, Goetze 66/ Aubameyang 36)
Bayer - Augsburg 1:1 (Bellarabi 39/ Leno 12 - ag)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.