Dinamo prodaje glavne igrače, slijedi 'zimska rasprodaja'?

Krah u Evropi znači velike promjene

Dinamo prodaje glavne igrače, slijedi 'zimska rasprodaja'?

Zagrebački Dinamo ponovo je imao vrlo lošu evropsku sezonu koja je i definitivno okončana porazom u Rumuniji od Astre.

Taj poraz mogao bi značiti "zimsku rasprodaju" na Maksimiru, pošto je postalo evidentno da Modri ni ove godine neće prezimiti u Evropi.

Kandidata za odlazak je mnogo. Najviše se kroz medije provlače imena Soudanija, Čopa i Brozovića, koje već neko vrijeme pokušavaju dovesti neki renomirani evropski klubovi.

Najviše šansi za prodaju ima Brozović, koji bi navodno mogao otići za osam miliona eura. Kao potencijalni kupci ovog hrvatskog reprezentativca spominju se Arsenal, Borussia, Inter i Milan. Sporting iz Lisabona bi u svoje redove mogao dovesti Duju Čopa, koji iza sebe ima odličnu polusezonu, dok je Alžirac Soudani već neko vrijeme na meti Mainza.

Šta će od svega biti, ostaje da se vidi u mjesecima koji dolaze. Sigurno je jedno: Dinamo ponovo nije ispunio svoj evropski cilj, bez obzira na sasvim respektabilnu ali i skupu ekipu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.