Dojučerašnji fudbalski patuljak s Malte se ne šali

Nakon Širokog eliminisali Hearts

Dojučerašnji fudbalski patuljak s Malte se ne šali

A. Beganović
Teme:

Dojučerašnji fudbalski patuljak Birkirkara nastavio je pisati najljepšu priču u svojoj historiji.

Naime, nakon što su u 1. kolu Evropa lige bili bolji od bosanskohercegovačkog predstavnika Širokog Brijega, izabranici Dražena Beseka su preko škotskog Heartsa stigli do 3. pretkola.

U prvom susretu Birkirkare i Heartsa odigranom na Malti nije bilo pobjednika, da bi večeras Maltežani šokirali Škote (2:1).

Domaći su bili bolji u prvom dijelu i u 35. minuti su mogli do vodstva. Međutim, s bijele tačke nije bio precizan Buaben, pa se na odmor otišlo s početnih 0:0.

Početkom drugog dijela, tačnije u 55. minuti Kristian Bubalović dovodi ekipu s Malte do prednosti, da bi Edward Herrera 12 minuta kasnije udvostručio prednost Birkirkare.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak domaći se nisu predavali. Sve karte bacili su u napad i takva igra im se isplatila u 74. minuti kada pogodak za 1:2 postiže Conor Sammon. Pokušavao je Hearts do kraja preokrenuti rezultat, no nije uspio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi