Dudelange i Levadia se časno oprostili od Lige prvaka
Foto: uefa.com

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Dudelange i Levadia se časno oprostili od Lige prvaka

M. Šljivak

Ekipe luksemburškog Dudelangea i estonske Levadije remijima su se oprostile od kvalifikacija za Ligu prvaka.

Dudelange je u revanšu ugostio prvaka Bugarske Ludogorets, a na kraju je uzvratni susret okončan bez pobjednika 1:1.

Ludogorets je, naravno, sve dileme oko prolaska dalje riješio u prvom meču (4:0), te im je put u Luksemburg bio samo izlet.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez golova, Bezjak je nakon šest minuta igre u nastavku doveo goste u prednost od 1:0, ali je veliku radost domaćem timu donio Turpel u 81. minuti kada je pogodio za konačan rezultat susreta od 1:1.

Sparta iz Praga je u Talin donijela sedam golova prednosti (7:0), a revanš susret protiv Levadije je okončan neriješenim rezultatom 1:1.

Golom Marečeka Sparta je povela s 1:0, da bi estonskom timu poravnanje za konačnih 1:1 donio Teever  68. minuti susreta.

Ludogorets će za protivnika u narednom pretkolu vjerovatno imati beogradski Partizan, dok je protivnik prvaka Češke pobjednik duela Malmo - Ventspils.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Dudelange - Ludogrets 1:1 (1:5)
Levadia - Sparta Prag 1:1 (1:8)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.