Dva gola Lavezzija nedovoljna, Jelavić za pobjedu

Kineska Super liga

Dva gola Lavezzija nedovoljna, Jelavić za pobjedu

E. Škorić

U subotu su odigrani susreti 16. kola kineske Super lige.

U najranijem terminu Yanbian i Chongqing Lifan su odmjerili snage, a gosti su slavili s visokih 4:0, pogocima Alana Kardeca (2), Nana i Fernandinha. 

Soriano je bio dvostruki strijelac u pobjedi Beijing Guoana nad Guangzhouom, koji je unatoč porazu ostao prvi sa 37 bodova.

Najefikasniji meč bio je onaj između Hebeija i Henana, a gosti su slavili s 3:2. Oba gola za domaćina postigao je bivši napadač PSG-a Ezequiel Lavezzi, dok je Bassogog dao oba gola za Henan, uz autogol Han Rena.

Duel Jiangsu Suninga i Shanghai Shenhue završen je rezultatom 2:2 Wu i Teixeira su dali golove za Jiangsu, a za goste je Moreno bio dvostruki strijelac. I još dodajmo da je Nikica Jelavić s penala zabio za pobjedu Guizhou Zhichenga nad Liaoningom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti