"Džeko je poput Batistute"

Bivši napadač Rome tvrdi

"Džeko je poput Batistute"

E. Škorić

Bivši napadač Rome Abel Balbo smatra da je Edin Džeko poput Gabriela Batistute.

Balbo je također Argentinac, a za Romu je igrao u periodu od 1993. do 1998., te od 2000. do 2002. godine.

"Džeko pokazuje da ima kvalitet. Ne govorimo samo o golovima, on doprinosi ekipi i asistencijama. Pogađao je ponekad lake golove, ali je pomagao Romi da osvoji tri boda, kao protiv Intera i Napolija, te je dao odlučujući gol protiv Sassuola", rekao je Balbo, dodavši:

"Može postići još dosta važnih golova i na dobrom je putu. U zadnjih nekoliko utakmica uradio je neke sjajne stvari koje nije radio prije, a koje napadač mora da radi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj, Balbo je Džeku uporedio sa svojim sunarodnjakom Batistutom.

"Pomaže Romi, u tom smislu zaslužuje da ga se poredi sa Batistutom, iako su njihove karakteristike različite. Bati je bio nepogrešiv u kaznenom prostoru, ali Džeko se popravlja, samo je bitno dati mu povjerenje", dodao je Balbo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi