Emery: Draxler je važan fudbaler za nas

Trener PSG-a hvalio novo pojačanje

Emery: Draxler je važan fudbaler za nas

Fudbaleri PSG-a danas od 17.00 sati igraju meč 20. kola Ligue 1 u gostima protiv Rennesa, a upravo na ovoj utakmici mogao bi u Ligue 1 debitovati novi fudbaler PSG-a Julian Draxler.

Draxler je početkom ovog mjeseca stigao u PSG iz Wolfsburga za 40 miliona eura i već je debitovao u Kupu Francuske protiv Bastie. Njegov PSG je slavio u tom meču sa visokih 7:0, a Draxler se na debiju uspio upisati u listu strijelaca.

Draxler je zbog povrede propustio naredni meč svoje ekipe u Kupu Francuske i to protiv Metza na domaćem terenu. PSG je i na tom meču slavio i to sa 2:0.

Trener Parižana Unai Emery poručuje da je stanje sa povredom Draxlera sada mnogo bolje i da će on vjerovatno početi današnji meč protiv Rennesa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Draxler je važan fudbaler za nas. On može igrati na poziciji lijevog krila i naš tim je trebao upravo nekoga sa dobrim kvalitetima na toj poziciji. Mislim da je spreman da igra danas nakon što je imao lakšu povredu. Trenirao je dobro. Ne znam je li spreman za 90 minuta, ali sigurno je spreman da počne utakmicu", rekao je Emery.

Podsjetimo da je PSG trenutno na 3. mjestu Ligue 1 sa pet bodova manje od lidera Nice i tri od drugoplasiranog Monaca. S drughe strane, Rennes je na sedmom mjestu sa 28 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi