Emery: Nije vrijeme za priče o sljedećoj sezoni

Želi ga italijanski Milan

Emery: Nije vrijeme za priče o sljedećoj sezoni

Unai Emery, španski stručnjak koji vodi Sevillu, ostao je zatvoren po pitanju svoje budućnosti na klupi tima iz Andaluzije.

Za njegove usluge zainteresovani su brojni klubovi, a navodno glavni favorit za njegovo dovođenje je italijanski Milan. 

"Sada nije vrijeme za razgovore o budućnosti. Odavno sam naučio da morate živjeti u sadašnjosti i ne razmišljati o budućnosti. Puno toga smo dali od sebe i sada želimo uživati u ovom ostvarenju. Imamo priliku igrati u Ligi prvaka i to je nešto o čemu ćemo razmišljati narednih dana. Sada želimo uživati", rekao je Emery.

Emery je u ovom trenutku trener Seville i razmišlja isključivo o aktuelnom klubu. Nakon osvojena dva trofeja pobjednika Evropske velike, volio bi osvojiti i špansko prvenstvo, no...

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naravno, bila bi to sjajna stvar, ali to nije nimalo jednostavno jer su tamo fantastične ekipe poput Barcelone i Real Madrida. Atletico je napravio ono što se nije činilo mogućim, Sevilla ima kvalitetu, ali se ne trebamo uspoređivati s drugim."

Tamošnji mediji smatraju da je Unai Emery sinoć protiv Dnipra odradio posljednju utakmicu na klupi Seville...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.