Emir Spahić neće "naplatiti" svoj otkaz od Apotekara
Foto: bild.de

Prema navodima Bilda

Emir Spahić neće "naplatiti" svoj otkaz od Apotekara

Obično kada klubovi raskidaju ugovor s igračima dužni su im isplatiti kompletnu ili dio sume koju bi fudbaler zaradio da je kojim slučajem potpisani ugovor s klubom odradio do njegovog posljednjeg dana, a sve naravno zavisno od klauzula koje sadrži sam ugovor.

Nakon što je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić dospio u žižu njemačke javnosti poslije udaranja zaštitara nakon utakmice četvrtfinala DFB Pokala između Bayera i Bayerna, klub iz Leverkusena odlučio je otpustiti bivšeg kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kako pišu pojedini njemački mediji, iako je klub taj koji je odlučio raskinuti ugovor s bh. reprezentativcem, Spahić neće naplatiti novce koje je trebao zaraditi do kraja novog dvogodišnjeg ugovor s Apotekarima kojeg je potpisao nedavno.

Ovu informaciju donosi Bild, list koji je s najviše zanimanja pratio cjelokupnu situaciju oko Emira Spahića još od srijede navečer kada se iskusni bh. defanzivac sukobio s pripadnicima stadionskog osiguranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti