Ermin Bičakčić treći najjači duel-igrač Bundeslige

Nakon sedam odigranih kola

Ermin Bičakčić treći najjači duel-igrač Bundeslige

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u protekle dvije kvalifikacione utakmice bila je lišena usluga Ermina Bičakčića. Zbog povrede i gripe fudbaler Hoffenheima nije se mogao staviti na raspolaganje selektoru Safetu Sušiću u mečevima sa Velsom i Belgijom. Ipak, popularni Bićo, se oporavio i biće spreman za nastavak takmičenja u Bundesligi. 

Stoper Hoffenheima jedan je od najboljih fudbalera u Bundesligi u prvih sedam kola, makar kada je riječ o procentu dobijenih duela. Naime, u dosadašnjih sedam odigranih utakmica, od kojih je Bičakčić nastupio u tri duela, bh. reprezentativac je 75% svojih duela sa protivničkim fudbalerima.

Ovaj statistički podatak Zmaja uvrštava na treće mjesto najjačih duel-igrača Bundeslige nakon sedam odigranih kola. Ispred bh. defanzivca su samo Martin Stranzl (Borussia M'gladbach) i Marcelo (Hannover 96), dok su recimo iza Bičakčića Bayernov Dante (74,6%), Hannoverov Gülselam (60,5%) i Wolfsburgov Joshua Guilavogui (60,7%).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.