Everton pripremio bogatu ponudu za Ogbonnu

Defanzivac seli u Premiership

Everton pripremio bogatu ponudu za Ogbonnu

Defanzivac Juventusa Angelo Ogbonna nalazi se na pragu odlaska u Premiership, odakle je već nekoliko klubova pokazalo otvoreni interes za njegovim dovođenjem.

Nakon West Hama, za ovog 27-godišnjeg fudbalera se 'zagrijao' i Everton, koji trenutno ima najveće šanse da ga dovede u svoje redove. Britanski mediji navode da je klub sa Goodison Parka spreman ponuditi jedanaest miliona funti za ovog igrača.

Ogbonna je prije dvije godine u Juventus stigao iz redova gradskog rivala Torina za 13 miliona eura, a u prošloj sezoni je nastupio u 25 ligaških utakmica za viceprvaka Evrope.

Osim Evertona, za Ogbonnu su otvoreni interes pokazali još West Ham i Southampton, a nešto ranije su se ga željeli dovesti Tottenham i Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.