Evropski klubovi bez kompenzacije za SP 2022.

FIFA odlučila

Evropski klubovi bez kompenzacije za SP 2022.

Teme:

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da evropski klubovi neće dobiti finansijsku kompenzaciju zbog toga što će Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru biti održano u novembru i decembru.

"Neće biti kompenzacije. Sedam godina je dovoljno vremena za novu organizaciju", rekao je generalni sekretar FIFA Jerom Valcke na press-konferenciji za u Dohi.

Asocijacija evropskih klubova koja između ostalih, predstavlja najveće klubove Engleske, Njemačke i Francuske, tražila je juče kompenzaciju od FIFA, odnosno nadoknadu troškova zbog novog kalendara takmičenja. 

Radna grupa FIFA je u utorak u Dohi predložila da Mundijal 2022. u Kataru bude održan u zimskom periodu zbog velikih vrućina koje ljeti vladaju u toj azijskoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.