Favre: Uvođenje četvrte izmjene imalo bi svoj smisao

Trener Borussije M'gladbach

Favre: Uvođenje četvrte izmjene imalo bi svoj smisao

U fudbal se konstantno uvode noviteti. Na proteklom Svjetskom prvenstvu uvedeno je korištenje "oka sokolovog" kada je riječ o praćenju gol-linije, ali su se "modernizovale" i sudije koje su počele koristiti sprej kojim označavaju propisanu udaljenost živog zida od mjesta sa kojeg se izvodi slobodni udarac.

Lucien Favre, trener Borussije M'gladbach, ekipe koja će u četvrtak istrčati na najveći bh. stadion ima novi prijedlog za izmjenu pravila. Švicarski stručnjak na klupi bundesligaša smatra da bi uvođenje četvrte izmjene bilo itekako opravdano.

"Mislim da bi uvođenje četvrte izmjene imalo svoj smisao. Ne bi ih trebalo biti previše kako se igra ne bi previše sjeckala, jer bi u tom slučaju itekako utjecalo na sam tempo igre, a to ne želi niko", rekao je Favreu svom intervjuu za Rheinischen Post.

FIFA je razmišljala o uvođenju četvrte izmjene, ali tek u slučaju produžetaka. 

"Ja sam iskreno za takve promjene pravila, pogotovo nakon iskustava na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu", rekao je predsjednik DFB-a Wolfgang Niersbach.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.