Filip Kostić na pragu Stuttgarta

Vedator dobija konkurenciju

Filip Kostić na pragu Stuttgarta

Vedad Ibišević uskoro bi trebao dobiti konkurenciju u napadu Stuttgarta, ali to neće biti Ermin Zec, već srbijanski internacionalac Filip Kostić. 

Filip Kostić je oduševio sve u Holandiji nakon nevjerovatne sezone koju je imao u Groningenu. Bio jje najbolji igrač ekipe u izboru navijača, a većina evropskih medija ga je videla u nekom velikom evropskom klubu nakon ovog prelaznog roka.

Groningen je za njega tražio sumu koja će biti veća od sedam miliona eura, a klubovi koji su se osim Stuttgarta dovodili u vezu sa mladim reprezentativcem Srbije bili su Sporting Lisabon i PSV Eindhoven.

Njemački klub bi na račun Groningena trebao uplatiti između sedam i osam miliona eura, a deseti dio ukupne sume koja se izdvaja za transfer trebao bi pripasti Radničkom iz Kragujevca koji željno isčekuje potpis Filipa Kostića za Švabe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.