Flamengo nakon preokreta do pobjede nad Juniorom

Polufinale Copa Sudamericana

Flamengo nakon preokreta do pobjede nad Juniorom

Brazilski Flamengo je u prvoj utakmici polufinala Copa Sudamericana na svom terenu savladao kolumbijski Junior rezultatom 2:1, iako je do samog finiša utakmice bio u rezultatskom zaostatku.

Gosti su u 21. minuti poveli sa 1:0 golom Gutierreza, a taj rezultat bio je na snazi sve do 76. minute kada je Juan pogodio za poravnanje.

Samo šest minuta kasnije, Vizeu je sjajno pogodio za potpuni preokret Flamenga i veliko slavlje na legendarnoj Maracani.

Revanš meč Juniora i Flamenga igra se 1. decembra u Barranquilli, a pobjednik ovog dvomeča će u finalu Copa Sudamericana odmjeriti snage sa boljim iz duela Libertada i Independientea (prvi meč 1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi