Freiburgu golijada protiv Nürnberga, Mujdža igrao 90 minuta

2. Bundesliga, 1. kolo

Freiburgu golijada protiv Nürnberga, Mujdža igrao 90 minuta

Fudbaleri Freiburga na otvaranju sezone u njemačkoj 2. Bundesligi upisali su pobjedu nad Nürnbergom, a konačan rezultat susreta glasio je 6:3.

Golijadu na Schwarzwald stadionu otvorio je Petersen već u osmoj minuti susreta. Nakon dosuđenog jedanaesterca Petersen je bio siguran sa bijele tačke, a u narednih pet minuta uspio je postići još dva pogotka. Za vodstvo Freiburga od 4:0 pobrinuo se Frantz pet minuta prije kraja poluvremena, da bi prednost domaćih u 44. minuti smanjio Mohwald. 

Dosta uzbudljivu utakmicu ponudilo je i drugo poluvrijeme. Nürnberg je golovima Behrensa i Schopfa uspio smanjiti na 4:3, no već u 61. minuti novi pogodak za Freiburg postiže Philipp. Konačnih 6:3 u posljednjim sekundama drugog poluvremena postavio je Schuster.

Bosanskohercegovački reprezentativac Mensur Mujdža odigrao je cijeli susret za svoj Freiburg i pritom u 62. minuti zaradio javnu opomenu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundesliga, 1. kolo:

Freiburg - Nürnberg 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.