Fudbaler porijeklom iz BiH dobio poziv Australije

Memiševićev saigrač iz Groningena

Fudbaler porijeklom iz BiH dobio poziv Australije

Mladi fudbaler Groningena Ajdin Hrustić dobio je poziv selektora Australije Angea Postecogloua za predstojeću utakmicu kvalifikacija za SP protiv Saudijske Arabije.

Hrustić (20) je rođen u Melburneu, ali vuče korijene iz Bosne i Hercegovine, i ove sezone je odigrao pet utakmica za ekipu Groningena gdje igra i naš Samir Memišević.

Ovaj mladi fudbaler igra na poziciji ofanzivnog veznog i do sada je nastupao za mladu reprezentaciju Australije, a sada je prvi put dobio poziv u A tim.

Ajdin Hrustić je prije dolaska u Groningen bio član U19 ekipe njemačkog Schalkea, a u nekim intervjuima koje je u prošlosti davao za medije govorio je da mu je želja igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali da nikada nije kontaktiran.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi