Fudbaler u Italiji kažnjen zbog uriniranja pred navijačima
Foto: Twitter

Provocirao simpatizere protivničke ekipe

Fudbaler u Italiji kažnjen zbog uriniranja pred navijačima

Italijanski fudbaler Giovanni Liberti je kažnjen zabranom igranja u trajanju od pet utakmica zbog zaista nesvakidašnjeg incidenta. Naime, on je odlučio urinirati u pravcu navijača protivničke ekipe u namjeri da ih isprovocira.

Incident se desio tokom utakmice Serije D između Turrisa i Saranesea koja je završena rezultatom 3:3. Naime, fudbaler Turrisa Giovanni Liberti je odlučio urinirati pred tribinom na kojoj su se nalazili navijači Saranesea, a iz Serije D su se povodom njegovog postupka oglasili sljedećim obavještenjem:

"Liberti je urinirao u pravcu tribine sa gostujućim navijačima, usput praveći nepristojne i vuglarne geste i pokazujući polni organ".

Libertiju je izrečena suspenzija od pet utakmica, međutim, njegov klub, Turris, se namjerava žaliti na odluku čelnika Serije D, a predsjednik kluba Antonio Colantonio insistira da Liberti nije uradio ništa od onoga za šta se optužuje.

"Pored zida se nalazi fontana, a igrač je tu pio vodu i namještao svoj dres koji, prema pravilima, mora biti utrpan u šorc...Gosti su nam potvrdili da on nije učinio ono za što ga se optužuje", poručio je Colantonio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi