Fudbalska ljepotica u Napulju završila bez pobjednika

Remi Napolija i Udinesea

Fudbalska ljepotica u Napulju završila bez pobjednika

M. Šljivak

Fantastičnu utakmicu su u 15. kolu italijanske Serie A odigrali na San Paolu Napoli i Udinese, a na kraju pobjednika nije bilo 3:3.

Iako je postignuto čak šest pogodaka, na prvi se čekalo čak do 38. minute. Za vodstvo Napolija od 1:0 pogodio je Goran Pandev. Samo tri minute kasnije novi gol u mreži gostiju. Ponovo je pogodio Goran Pandev za prednost od 2:0.

Udinese je pred sam kraj prvog dijela došlo do gola. Fernandez je postigao autogol, te se na odmor otišlo vodstvom Napolija od 2:1.

Nastavak susreta je ponovo donio sjajnu utakmici. Do izjednačenja Udinese stigao u 70. minuti susreta kada je Bruno Fernandes sjajnim pogotkom poravnao rezultat na 2:2.

Ipak, samo minut kasnije je Blerim Džemaili postiže novi gol za Napoli. Iskoristio je odbitak nakon udarca Pandeva, te je loptu poslao u mrežu za 3:2. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese je uspio doći do jednog boda. Igrala se 80. minuta kada je Dušan Basta iskoristio lošu reakciju odbrane domaćih, te je poslao loptu u mrežu za konačan rezultat susreta od 3:3.


SSC Napoli 1-0 Udinese (Goal Goran Pandev) by all-goals
SSC Napoli 2-0 Udinese (Goal Goran Pandev) by all-goals
SSC Napoli 2-1 Udinese (Goal Thomas Heurtaux) by all-goals
SSC Napoli 2-2 Udinese (Goal Federico Fernandez) by all-goals
SSC Napoli 3-3 Udinese (Goal Dusan Basta) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti