Gdje je i šta radi Daniel Guiza?
Foto: EPA

Još nije završio karijeru

Gdje je i šta radi Daniel Guiza?

Brojnim ljubiteljima fudbala je ime Daniela Guize ostalo u dobrom sjećanju, a ovog nekada sjajnog napadača javnost najviše pamti po nastupima za reprezentaciju Španije na Evropskom prvenstvu 2008. godine.

Guiza je tada dao doprinos osvajanju titule prvaka Evrope, što je bio najsvjetliji trenutak njegove karijere uz titulu prvog strijelca Primere u sezoni 2007/2008 (27 golova za Mallorcu).

Potpuno neočekivano, karijera Daniela Guize je nedugo nekako krenula nizbrdo. Istina, uslijedio je transfer iz Mallorce u Fenerbahče za 14 miliona eura i Guiza je igrao dobro u Turskoj, ali je brzo uslijedio povratak u Španiju, tačnije Getafe.

Potom je Guiza završio čak u Maleziji, a igrao je i za paragvajski Cerro Porteno, da bi 2015. stigao u Cadiz. U dresu španskog drugoligaša je nastupao protekle dvije godine, a sinoć je zvanično objavljeno da sa ovim klubom neće potpisati novi ugovor.

Iako će za nešto više od mjesec dana Guiza proslavili 37. rođendan, još uvijek ne razmišlja o odlasku u mirovinu. Bivši prvi strijelac Primere ima dvije ponude, ali od klubova koji se takmiče u španskim nižim ligama - Xereza i Atletica Sanluquena.

Španski mediji pišu da će Guiza najvjerovatnije odabrati Xerez (3. liga) u kojem je 1998. godine i započeo svoju karijeru, jer mu je ponuđeno da nakon završetka profesionalne karijere dobije funkciju u klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi