Getafe preokretom do pobjede kod Mallorce

Primere, 25. kolo

Getafe preokretom do pobjede kod Mallorce

E. Škorić

Prvu "vikend utakmicu" 25. kola španske Primere odigrali su Mallorca i Getafe na Iberostar stadionu.

Za igrače Mallorce svaka utakmica je finalna obzirom da su na pretposljednjem mjestu, kojeg dijele sa Deportivom. Obje momčadi imaju po 18 bodova i najizgledniji su kandidati za ispadanje iz Primere. Međutim, iako su vodili, nisu napravili nešto više u današnjoj utakmici s Getafeom.

 

U 24. minuti Giovanni dos Santos pokazuje svoje nogometno umijeće, prolazi po desnoj strani i silovitim udarcem matira Moyu za veliko slavlje domaćih.

 

Gosti iz Madrida dolaze do poravnanja dvadesetak minuta prije kraja. Panenka Rubena Castra s bijele tačke i stvari se vraćaju na početak.  

 

Tri boda Getafeu donosi Adrian Colunga u 82. minuti, a isti igrač je i samo četiri minute kasnije bio strijelac za već ubjedljivu pobjedu svoje momčadi.

 

Primera, 25. kolo:

Mallorca - Getafe 1:3 (Dos Santos 24/ Castro 71 - penal, Colunga 82, 86)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.