"Gledao sam Mihajlovićeve slobodnjake, bio je sjajan"

Miralem Pjanić hvalio trenera Torina

"Gledao sam Mihajlovićeve slobodnjake, bio je sjajan"

Bh. reprezentatativac Miralem Pjanić objašnjavao je za italijanske medije kako je svoje slobodne udarce doveo gotovo do savršenstva. 

On je poručio da svakodnevno na treninzima vježba slobodnjake sa saigračem Paulom Dybalom te da je tokom mlađih dana gledao i učio od nekadašnjeg veziste Lazija i Intera Siniše Mihajlovića.

"Za perfektan slobodan udarac potrebna vam je tehnika, ali i malo nepredvidljivosti, jer se igrate sa golmanom. Golmani sada proučavaju vaše slobodne udarce i morate uvijek razmišljati da ponudite nešto novo - preko živog zida, ispod, sa strane...Često imam tokom treninga takmičenje sa Paulom Dybalom kada su upitanju slobodni udarci i često pobjeđujem", rekao je Pjanić pa nastavio:

"Nekada sam proučavao Mihajlovićeve slobodne udarce i bili su fantastični. Loptu je udarao unutrašnjim dijelom stopala kako bi je uvrnuo, a opet je imao toliko sneg u udarcu. Bio je stručnjak za diviti mu se i imitirati ga", rekao je Pjanić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi