Golčina Rodrigueza najljepši pogodak Mundijala

Prema izboru čitalaca fifa.com

Golčina Rodrigueza najljepši pogodak Mundijala

Prema izboru čitalaca zvanične stranice FIFA-e za najljepši gol na Svjetskom prvenstvu proglašen je pogodak kolumbijskog fudbalera Jamesa Rodrigueza.

Sjajan volej udarac veznjaka Kolumbije nakon kojeg je lopta završila u mreži urugvajskog gola u osmini finala u 28. minuti utakmice dobio je najveći broj glasova posjetilaca portala fifa.com.

Na drugoj poziciji završio je “leteći Holanđanin” Robin van Persie, a zahvaljujući golu protiv Španije u prvom kolu Mundijala, napadač i kapiten Oranja zaradio je upravo svoj novi nadimak.

Gol Marija Götzea kojim je reprezentacija Njemačke osvojila titulu svjetskog šampiona u ovom izborio zauzeo je četvrtu poziciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

James Rodriguez treći je fudbaler iz Južne Amerike čiji je pogodak proglašen za najbolji na Mundijalu, a prethodno su ovu laskavu titulu na Svjetskim prvenstvima ponijeli Maxi Rodriguez (2006.) i Diego Forlan (2010.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.