Golijada u Dortmundu, Southampton neprijatno iznenadio
Foto: EPA

Play-off donio velika uzbuđenja

Golijada u Dortmundu, Southampton neprijatno iznenadio

Southampton je priredio šok svojim navijačima ispadanjem od Midtjyllanda u play-offu Evropske lige.

Nakon što je prvi susret u Engleskoj okončan rezultatom 1:1, Dancima je za prolaz dalje bio dovoljan remi bez golova ili bilo kakva pobjeda. Do pobjede i velikog iznenađenja su fudbaleri Midtjyllanda stigli golom Rasmussena iz 28. minute, koji je prvake Danske poslao u grupnu fazu Evropske lige. 

Borussia i Odd su odigrali još jednu sjajnu utakmicu. U Dortmundu je domaći tim slavio sa čak 7:2, a golove za pobjednički tim su postizali Reus (3x), Kagawa (2x), Mkhitaryan i Gundogan. Milioneri su se u grupnu fazu Evropske lige plasirali sa neobičnim ukupnim rezultatom 11:5.

Vojvodina je pred svojim navijačima poražena od Plzena sa 2:0, a Aidin Mahmutović je odigrao posljednjih desetak minuta utakmice. Češki prvak se tako sa ukupnih 5:0 dočepao Evropske lige. Steaua je na gostujućem terenu savladala Rosenborg sa 1:0, ali plasman dalje ipak slave Norvežani, koji su u Bukureštu bili bolji rezultatom 3:0.

Plasman u Evropsku ligu izborio je i Athletic Bilbao, koji je golom Elustonda iz 24. minute savladao Žilinu sa 1:0, nakon što je slovački tim u prvom susretu bio bolji rezultatom 3:2. Bh. internacionalac Bojan Letić nije ulazio u igru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Standard iz Liegea, koji je u prethodnom pretkolu izbacio sarajevski Željezničar, je na svom terenu savladao Molde rezultatom 3:1. Bez obzira na sigurnu pobjedu, Belgijance je koštala loše odigrana utakmica u Norveškoj, gdje je Molde slavio sa 2:0. Standard se tako neočekivano oprostio od Evrope.

Još jedno neprijatno iznenađenje priredio je Red Bull Salzburg, koji je eliminisan od Dinama iz Minska. Bjelorusi su na svom terenu slavili sa 2:0 u prvom susretu, a večerašnji meč je okončan identičnim rezultatom u korist Salzburga. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, nakon kojih je uspješniji bio Dinamo, koji je proslavio veliki uspjeh. Mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak je sa klupe odgledao svih 120 minuta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti