Golijada u Stuttgartu i nova pobjeda sve bolje Borussije
Foto: EPA

Bundesliga

Golijada u Stuttgartu i nova pobjeda sve bolje Borussije

E. Škorić

Nogometaši dortmundske Borussije su u prvom susretu 24. kola njemačke Bundeslige slavili u Stuttgartu s 3:2.

Borussia je vezala treće pobjedu i već došla na 10. mjesto iako se donedavno grčevito borila za opstanak. 

Milioneri su slavili na gostovanju kod fenjeraša Stuttgarta. Švabe su ostale zakovane za dno sa 18 bodova i u veoma teškoj su situaciji. Vedad Ibišević i društvo su jednom nogom već zakoračili u niži rang…

Pierre-Emerick Aubameyang je u 25. minuti doveo Dortmunđane u vodstvo, ali je Stuttgart izjednačio samo sedam minuta kasnije.

Nuri Sahin je skrivio penal, a Florian Klein bio precizan s 11 metara. Opet je sedam minuta bio razmak između golova. 

U 39. minuti Ilkay Gundogan iskosa s desne strane pogađa za 2:1 i na kraju veliku pobjedu Borussije. Naš napadač, Ibišević, u igru je ušao u 72. minuti, no nije uspio pomoći svom timu.

Marco Reus je minutu prije kraja riješio sve dileme oko pobjednika, pogodivši za 3:1. Niedermeier je postigao drugi gol za domaće, no to je bio ujedno posljednji gol na meču.

Bundesliga, 24. kolo:
Stuttgart - Borussia D. 2:3 (Klein 32 - penal, Niedermeier 92/ Aubameyang 25, Gundogan 39, Reus 89)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.