Gourcuff pokidao ligamente dok je šetao psa
Foto: EPA.eu

Bizarna povreda francuskog fudbalera

Gourcuff pokidao ligamente dok je šetao psa

Na prilično bizaran način povrijedio se vezni fudbaler Lyona Yoann Gourcuff (27). Naime, prilikom šetnje sa vlastitim psom stradao mu je mu je skočni zglob.

Tačnije, nastradali su mu ligamenti skočnog zgloba, a ova povreda će veznjaka Lavova sa Gerlanda udaljiti sa terena u posljednjoj utakmici sezone u Ligue 1, u kojem ovoga vikenda igraju protiv Nice.

Zasigurno su zbog ovakvog načina na koji se povrijedio bijesni u Lyonovoj upravi, ali sada malo toga mogu napraviti. Gourcuff je ove sezone u Le Championnatu zbog raznih problema s povredama skupio tek 18 nastupa i pritom upisao 3 gola i 5 asistencija.

Njegova tržišna vrijednost prema specijaliziranom portalu Transfermarkt.de iznosi 6 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.