Guardiola postaje ubjedljivo najplaćeniji trener na svijetu
Foto: EPA

U Cityju bi mogao zarađivati 27 miliona eura godišnje

Guardiola postaje ubjedljivo najplaćeniji trener na svijetu

A. Beganović

Španski fudbalski stručnjak, Pep Guardiola, ukoliko prihvati ponudu Manchester Cityja postat će ubjedljivo najplaćeniji trener na svijetu.

Odmah nakon završetka prošle sezone počelo se špekulisati o Guardiolinoj trenerskoj budućnosti. Inostrani mediji selili su ga sa klupe bavarskog kluba, no Guardiola će i u narednoj sezoni predvoditi njemačkog prvaka.

Međutim, naredna sezona mogla bi biti i posljednja Guardiolina u Bayernu, pošto je za njegovim uslugama jako zainteresiran Manchester City.

Otočki mediji pišu da će bogati vlasnici učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi španskog stručnjaka doveli u svoj klub. Navodno će Građani Guardioli ponuditi petogodišnjiu ugovor vrijedan 135 miliona eura i ukoliko isti prihvati sa godišnjim primanjima od 27 miliona eura postat će najplaćeniji trener na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Guardiola je sa Barcelonom osvojio sve što se može osvojiti, a u Bayern je stigao 2013. godine, no nije ponovio uspjehe iz Barcelone. Sa Bavarcima je osvojio dvije titule u Bundesligi, Kup Njemačke, UEFA Superkup i Svjetsko kluspko prvenstvo. Liga prvaka sa Bayernom je za Guardiolu još uvijek nedosanjani san.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.