Hakšabanović odabrao, Šveđani tuguju

Igrat će za Crnu Goru

Hakšabanović odabrao, Šveđani tuguju

E. Škorić

Izuzetno talentovani Sead Hakšabanović spreman je da igra za Crnu Goru i u Švedskoj se polako mire s njegovom odlukom.

Hakšabanović, 18-godišnji talent iz Halmstadta, navodno je odabrao Crnu Goru ispred Šedske i selektor U-21 reprezentacije Švedske je kazao:

"To je prirodno i mi tu ne možemo ništa da uradimo. Sve je do igrača - on bira, on osjeća, kojoj zemlji najviše pripada njegovo srce. Igrač takođe računa u kojoj bi nacionalnoj selekciji mogao najbrže da stigne do A reprezentacije. Mi ne možemo da potpišemo ugovor sa njim, niti da dobijemo neko obećanje - to je način na koji svijet funkcioniše danas, sa otvorenim granicama. Mi samo možemo da prihvatimo to stanje", kazao je Eriksson.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković zvat će ga za mečeve protiv Irana (prijatejski) i Armenije (kvalifikacijski).

"Švedska rizikuje da izgubi ogromnog talenta, igrača koji je bio vrlo zapažen nastupajući za našu kadetsku i omladinsku reprezentaciju", objavio je švedski Večernji list.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi