Hasagiću 90 minuta u remiju kod Galtasaraya

Superliga Turske

Hasagiću 90 minuta u remiju kod Galtasaraya

E. Škorić

U posljednjoj utakmici 15. kola turskog prvenstva Galatasaray je (samo) remizirao sa Istanbul BSB-om. Za goste svih 90 minuta branio je naš reprezentativni golman Kenan Hasagić kojeg je samo Harry Kewell uspio savladati.

Galatasaray nije iskoristio priliku da nakon 15 odigranih kola zasjedne na vrh Turske. Naime, u Istanbulu na Ali Sami Yen stadionu remizirali su sa Istanbul BŞB-om (1:1).

Prvih 45 minuta proteklo je bez golova, da bi u 53. minuti reprezentativac Australije Harry Kewell savladao našeg reprezentativnog golmana Kenana Hasagića. No, Hasagić je briljantno branio i sigurno jedan od najzaslužniji za osvojeni bod svog tima.

U zadnjim sekundama Hasan Ali postiže pogodak za konačnih 1:1.

Galatasaray - Istanbul BŞB 1:1
(Kewell 53/ Hasan Ali 94)

Galatasaray:
Leo Franco, Uğur, Servet, Mehmet Topal, Hakan Balta, Barış, Mustafa Sarp, Elano(Dk.79 Ayhan), Kewell, Arda(Dk.89 Aydın), Nonda(Dk.73 Keita)

İstanbul BŞB:
Hasagiç, Rızvan, Marcus, Barbosa(Dk.81 Metin), Ekrem, Serhat, Sylla(Dk.63 Hasan Ali), Gökhan Süzer, Efe, İskender(Dk.68 Ali Güzeldal), Mahmut

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.