Hat-trick Falcaa u ubjedljivoj pobjedi Monaca protiv Dijona
Foto: EPA

Monaco u gostima slavio sa 4:1

Hat-trick Falcaa u ubjedljivoj pobjedi Monaca protiv Dijona

E. Čaušević

Monaco je danas na gostovanju deklasirao Dijon sa 4:1 u utakmici drugog kola francuske Ligue 1.

Klub iz Kneževine je pokazao svu svoju snagu u današnjoj utakmici protiv Dijona, a posebno je blistao Radamel Falcao koji je postigao hat-trick. Monaco je već u drugoj minuti utakmice poveo sa 0:1, a mrežu domaće ekipe zatresao je upravo kolumbijski napadač.

Dvadesetak minuta kasnije gosti iz Kneževine su udvostručili svoju prednost, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Jemerson. U 37. minuti već je bili 0:3, a ponovo je neuhvatljiv za odbranu Dijona bio Falcao.

Međutim, u samom finišu prvog poluvremena Dijon je smanjio na 1:3 golom Saida, no to je bili sve što je domaći tim uradio u današnjoj utakmici. Konačan rezultat postavljen je u 53. minuti kada je hat-trickom Falcao pogodio za 1:4.

Nakon dva kola Monaco je drugi sa dvije pobjede koliko ima i lider Lyon, dok je Dijon na zadnjem mjestu sa dva poraza iz prva dva kola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 2. kolo:

Dijon - Monaco 1:4


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi