Hazard: Na listi sam samo jer igram za Chelsea

Belgijanac iskreno priznao

Hazard: Na listi sam samo jer igram za Chelsea

E. Čaušević

France Football je početkom ove sedmice objavio listu fudbalera koji će se boriti za Zlatnu loptu.

Na listi se našlo mnogo zanimljivih imena, ali i pored toga vjeruje se da će ovo biti još jedna borba Cristiana Ronalda i Lionela Messija. France Football je na ovu listu, između ostalih, uvrstio i igrača Chelseaja, Edena Hazarda, koji nije previše zainteresovan za to.

"Nemam šanse da osvojim Zlatnu loptu. Znam da ima mnogo boljih igrača od mene, ali opet sretan sam što sam među 30 najboljih. Znam da sam na ovoj listi samo jer igram za Chelsea i imam sjajne saigrače. Oni su mi glavna pomoć da budem tu", rekao je Hazard, te dodao:

"Ne znam da li ću u budućnosti imati šansu da osvojim Zlatnu loptu i to nije moj glavni cilj. Samo želim da uživam na terenu. Znamo da već deset godina traje dominacija Messija i Ronalda, ali vjerujem da ih Neymar može zaustaviti. Kažu da i ja imam šansu, ali ne razmišljam uopšte o tome".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi