Higuain izgubio sudsku bitku s Napolijem
Foto: EPA

Želio naplatiti naknadu za korištenje njegovog lika

Higuain izgubio sudsku bitku s Napolijem

Iz Napolija su i zvanično potvrdili da su dobili sudski spor s napadačem Juventusa Gonzalom Higuainom.

Argentinski napadač je prošlog ljeta napustio Napoli nakon što je Juventus isplatio njegovu otkupnu klauzulu. Međutim, on je potom tužio Napoli zbog neisplaćenih 600.000 eura za korištenje njegovog lika, odnosno korištenje njegovih prava na "imidž", što se odnosi na ime, fotografije, karakteristične geste, izreke, itd.

Ipak, Argentincu nije pošlo za rukom naplatiti novac od svog bivšeg kluba, a nakon što su prošle sedmice italijanski mediji saopštili da je Higuainova tužba odbačena jer njegovi advokati nisu sudu dostavili potrebne dokumente, sada iz Napolija stiže potvrda da je Higuainova tužba "propala".

"SSC Napoli je dobio ovaj sudski spor. Higuainu je naređeno da plati sudske troškove", saopšteno je na zvaničnoj stranici Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi