Hoće li Chelsea biti preveliki izazov za Asmira Begovića?

Klupa, nadmetanje, novac, Courtois, Mourinho...

Hoće li Chelsea biti preveliki izazov za Asmira Begovića?

Asmir Begović se, prema navodima britanske štampe, nalazi na milimetar od potpisa za Chelsea. Dvadesetosmogodišnji golman naše reprezentacije ulazi u najbolje igračke godine, pa se stoga mnogi pitaju zbog čega bi Begović pristao sigurnu jedinicu u Stokeu zamijeniti klupom velikog Chelseaja.

Begović se sa prelaskom u neki veliki engleski klub povezuje već nekoliko godina, ali bi na kraju uvijek ostajao u svom Stokeu, za koji je branio u više od 160 utakmica.

Prilika za prelazak u Chelsea otvorila se kada je Petr Cech odlučio okončati svoju jedanaest godina dugu vezu sa Plavcima i preseliti u redove ljutog rivala Arsenala. Begović bi trebao biti zamjena za Cecha, koji je u prošloj sezoni branio u samo 16 utakmica.

Iako će mnogi Begovićev odlazak u Chelsea povezati sa nedostatkom ambicija, niko ne garantuje da se naš golman neće boriti za mjesto prvog čuvara mreže. Treba biti realan i reći da će to biti zaista teško, jer je Thibaut Courtois sjajnim izvedbama u prošloj sezoni zacementirao svoje mjesto među stativama. Gledajući trenutnu situaciju, Begoviću može "pomoći" jedino povreda Belgijanca ili neki ogromni pad u formi. Mladi golman je jednom prilikom istakao da bi se volio vratiti u Španiju, pa su u Chelseaju možda razmišljali i o tome. Ko zna?

Realnijim se povodom za prelazak na Stamford Bridge čini novac. Bh. golman bi, navodno, tamo trebao zarađivati 75.000 funti sedmično, što je dvostruko više od plate koju ima u Stokeu. Također, svakom igraču je veliki izazov raditi sa Joseom Mourinhom, koji je itekako karizmatičan i specifičan po mnogo čemu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naprimjer, Portugalac voli dovesti igrača samo kako bi ga oteo od konkurenta. Primjera je mnogo, a dovoljno je spomenuti neke igrače koje je dovodio u trenucima velikog interesovanja rivala, pa ih potom brzo slao na posudbe ili čuvao na klupi. Tu su Schurrle, Salah, Remy, pa i Cuadrado... Našeg golmana želi Manchester United, pa bi možda i sam Asmir mogao biti žrtva Mourinhove taktičke igrice. 

Begovićev prelazak u Chelsea ima i dobre i loše strane. Asmirovi kvaliteti su dobro poznati, i ne treba ih osporavati, ali je činjenica da bi bila šteta gledati ga na klupi Plavaca dok Courtois bilježi spektakularne intervencije na terenu. Vrijeme će pokazati hoće li Chelsea biti preveliki izazov.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.