Hrvatska bolja od Francuske, Grci i Ukrajinci uvjerljivi

Pripreme za EP

Hrvatska bolja od Francuske, Grci i Ukrajinci uvjerljivi

E. Škorić

U pripremama za Eurobasket Ukrajina, Grčka i Hrvatska ostvarile su večeras pobjede.

Ukrajina je sa 91:57 razbila Rumuniju na turniru u Patrasu (Grčka), a najefikasniji bio je Maksym Pustozonov sa 15 poena i Aleksandar Misula sa 14 poena i četiri skoka, te četiri asistencije. Na drugoj strani Andre Mandache je ubacio 14 poen, a 10 Giordan Lee-Watson.

Domaćin turnira Grčka je deklasirala Veliku Britaniju sa 92:64, dok je Hrvatska iznenadila Francusku i slavila sa 92:87.

Bojan Bogdanović je sa 21 poenom predvodio Hrvatsku, dok je Dario Šarić ubacio 16 poena uz 10 skokova i četiri asistencije. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mladi Dragan Bender je u debiju ubacio 11 poena, dok je Evan Fournier sa 24 poena predvodio tim Vincenta Colletta, a Nando De Colo je dodao 15 poena uz pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti