Hrvatski reprezentativac na korak do Napolija

Vrsaljko napušta Sassuolo?

Hrvatski reprezentativac na korak do Napolija

A. Beganović

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko u ljetnom prelaznom roku bi mogao napustiti redove Sassuoloa, javljaju italijanski mediji.

Šime Vrsaljko je u prošloj sezoni pružao dobre partije u dresu Sassuoloa što nije ostalo nezapaženo, pa ga mnogo veći klubovi žele angažovati.

Među njima je i Napoli, koji je u potrazi za desnim bočnim, a informaciju o interesovanju Napolija za Vrsaljkom potvrdio je i njegov agent.

"Jučer sam se susreo sa sportskim direktorom Napolija, Cristianom Guintolijem i razgovorali smo o Vrsaljku. Predstavnici Napolija će se sastati sa kolegama iz Sassuoloa", izjavio je agent hrvatskog reprezentativca.

"Ne znam da li će se sastati sutra, ali sastanak će biti održan. Mislim da je Vrsaljko karakteran igrač, koji bi dobro došap Napoliju. Ukoliko zainteresirane stranke postignu dogovor, možda ćemo u ovoj sedmici realizirati transfer", dodao je Giuseppe Rizzo.

Podsjetimo, Vrsaljko je omladinsku karijeru počeo u Zadru, a 2006. godine kao 14-godišnjak je stigao u Dinamo iz Zagreba.

U Dinamo je bio do 2013. godine kada se preselio u Genovu. U ovom italijanskom klubu šproveo je godinu dana, da bi se potom preselio u Sassuolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prošloj sezoni u Seriji A je za Sassuolo odigrao 21 utakmicu, a nije se uspio upisati u listu strijelca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.