Ibišević: Rijetko ovo radim na utakmicama

Postigao gol makazicama

Ibišević: Rijetko ovo radim na utakmicama

Vedad Ibišević je u sinoćnjoj pobjedi Herthe nad Brondbyjem u okviru 3. pretkola Evropske lige postigao svoj vjerovatno najspektakularniji gol u karijeri.

Igrao se 28. minut kada je naš napadač na asistenciju Weisera 'makazicama' pogodio mrežu danskog kluba i tako svom timu donio vrijednu pobjedu od 1:0.

"Veoma sam zadovoljan izdanjem protiv Brondbyja. Drago mi je što sam postigao ovako atraktivan gol, jer ovo češće radim na treninzima nego na utakmicama. S rezultatom možemo biti zadovoljni, iako smo krenuli po drugi gol koji bi nam mnogo olakšao revanš. Ipak, sačuvali smo mrežu i to je najbitnije", rekao je nakon utakmice Vedad Ibišević.

Za Herthu je ovo bila prva evropska utakmica nakon šest i po godina, a ukupno 103. u historiji kluba. Klub iz Berlina je posljednji meč u Evropi igrao 5. novembra 2009. godine protiv Heerenvena (3:2).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ibišević je protiv Brondbyja odigrao svoju 16. utakmicu u Evropi, a ovo mu je bio osmi pogodak.


Sjajan gol Ibiševića protiv Brondija by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi